In de maand november besteden we extra aandacht aan Gezond leven: gezond eten.
Tussen de bedrijven vroeg aan twee detacheringsconsulenten
‘Als je gezond wilt eten, wat eet je dan? En maak je dat zelf?’
Hans: ‘Als ik gezond wil eten, probeer ik ’s avonds gevarieerd te eten. Ik eet het liefst aardappelen, groenten en vlees. Bloemkool is mijn favoriete groente.’
Ilse: ‘Ik probeer veel groenten te eten als ik gezond wil eten. Ik maak dan bijvoorbeeld een groentencurry of een vegetarische chili met quacamole en salsa.’
Hans en Ilse koken allebei zelf, of hun partners doen dit.
Hans Huberts en Ilse Beerman – detacheringsconsulenten
De redactie kiest 5 foto’s uit en laat het jou weten als je hebt gewonnen
Meedoen is mogelijk tot 30 november 2025
Gezond, lekker en goedkoop: pastaschotel met romige prei
(4 personen)
30 minuten voorbereiden, 25 minuten in de oven
Ingrediënten
300 gr pasta
2 grote preien (500 gr)
200 ml crème fraiche
25 gr paneermeel (voor krokant laagje)
100 gr geraspte mozzarella
200 gr doperwten
50 gr walnoten
2 tenen knoflook
Snuf nootmuskaat
Peper en zout
Olie om te bakken
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Kook de pasta beetgaar.
Snijd de prei in ringetjes.
Hak de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de knoflook hierin.
Voeg de prei toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg dan de erwtjes toe laat ze ontdooien in de pan.
Roer dan de crème fraiche erdoor en breng het romige preimengsel op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Schep dan de pasta erdoor en de helft van de geraspte mozzarella.
Hak de walnoten grof en schep er op het laatst door.
Doe alles in een ingevette ovenschaal en bestrooi de bovenzijde met de rest van de geraspte mozarella en het paneermeel.
Laat het in 25 minuten goudbruin worden in de oven.
Bron recept: leukerecepten.nl. Met dank aan Giorgio voor het insturen.